hits

august 2016

St og sommerlig avslutning- syv deilige oppskrifter

Sommerdagene holder heldigvis fremdeles sitt magiske grep om oss. Vi koser oss mer ute enn inne og nyter lange, milde kvelder rundt bordet med god mat og drikke. Nytelsen vil bare bli bedre om du tar med deg litt “Mindfull eating” inn i opplevelsen. Nyt langsomt og spis sunt.. Bruk sommerens vidunderlige spiskammer og vær kreativ, det behøver ikke være vanskelig. Det handler egentlig om gode råvarer som vi finner overalt akkurat nå! I dag ønsker jeg å ta for meg den søte avslutningen som er et “must” for mange etter en lengre middag. Bytt ut melkesjokolade og kokosboller med noe mye bedre og mye sunnere! Det krever en liten innsats, men det er verdt det!

Her gir jeg deg noen av mine favoritter: Yoghurt panna cotta med honning-glaserte jordbær –  Frossen bringebær-smoothie – Avokado- og sjokoladepudding – Ferskensorbet med mynte Sitronmousse – Blåbær verinne – Aprikoser, yoghurt og honning

Fortsatt god sommer!

Mvh Fedon

Følg bloggen min på

Ekstra jomfru olivenolje med chili

[vc_row][vc_column][vc_tta_tabs style=”flat” shape=”square” color=”white” active_section=”1″][vc_tta_section title=”Produktinfo” tab_id=”produktinfo4d51-50ff”][vc_column_text]“Kabrianis Family” ekstra jomfru olivenolje krydret med røde chilipepper er av førsteklasses kvalitet, som man kan forvente fra olivenolje fra Kreta. Tradisjonelle dyrkingsmetoder som respekterer innhøstingen og miljø; oliven som er nøye håndplukket på riktig tidspunkt i deres modningsprosess; utpakking av olivenolje på samme dag olivenene høstes; utvinning ved hjelp av kaldpressing; og lagring under ideelle, strengt overvåkede forhold, sikrer at olivenoljen besitter sensoriske egenskaper som garanterer førsteklasses kvalitet med alle de ernæringsmessige kvaliteter fra oliven intakt.

Rød chili har også en rekke gunstige ernæringsmessige kvaliteter som styrker immunforsvaret vårt. Den inneholder capsaicin, et stoff som øker varmeproduksjon og oksygenforbruk, aktiverer vår metabolisme og hindrer fett fra å bli lagret. Det høye innholdet av antioksidanter gjør rød chili til en naturlig beskytter av vår helse.

Ha på ferske, grønne salater, greske salater, dampede grønnsaker eller andre retter som fortjener en varm følelse![/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Om gresk olivenolje” tab_id=”om-gresk-olivenolje”]

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Autentisk gresk jomfru olivenolje har vært kjent for sin ernæringsmessig verdi siden antikken i Hellas. Homer hadde kalt det “flytende gull” og Hippokrates hadde hyllet den som “den store healer”. 

Det var den grunnleggende ernæringsmessige ingrediens i hverdagskosten til de gamle grekerne. Ikke mye har endret seg siden da. Virgin olivenolje har fortsatt den viktigste rollen i gresk ernæring, og er en verdig talsmann for Middelhavskosten. 

Extra Virgin Olive Oil er ren naturlig olivenoljeuten industriell foredlingDen har en sterk, fruktig smak og en aroma av ferske innsamlede oliven. Det kan ha en behagelig bitter smak og også opprette en kort brennende følelse i halsen.

Gitt det faktum at 75% av olivenolje produsert i Hellas er ekstra virgin rangerer Hellas øverst i verden i ekstra virgin olivenolje (begrepet“ekstra virgin“, står for den høyeste kvalitet olivenolje), mens landet er det tredje største olivenoljeproduserende land i verden.

Extra Virgin Olive Oil er beskrevet som å være nesten fri for syre, uttrykt som oljesyre og som ikke overstiger 0, 8%. Surhet er en av de viktigste kriteriene for olivenoljens kvalitet; desto lavere syrenivå, desto bedre kvalitet på olivenoljen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Produsent” tab_id=”produsent4d51-50ff”]

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Selskapet E. Kabrianis Family er et dynamisk voksende selskap som opererer innen standardisering og markedsføring av aromatiske planter, urter og krydder.

Deres filosofi kombinerer verdiene av familietradisjon med moderne standarder for profesjonalitet og utvikle næringsvirksomhet.

Den kontinuerlige innsatsen for å finne de beste råvarene fra både gresk land og fra hele verden garantere størst utvalg og god kvalitet på produktene deres.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Ingredienser” tab_id=”ingredienser4d51-50ff”][vc_table vc_table_theme=”simple”]Ingredienser|Ekstra%20jomfru%20olivenolje|R%C3%B8d%20chilipepper|||[/vc_table][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Næringsinnhold” tab_id=”naeringsinnhold4d51-50ff”][vc_table vc_table_theme=”simple”]N%C3%A6ringsinnhold,Per%20100ml|kcal,858|Fett,106%20g|[i]-%20hvorav%20mettet,20%20g|Karbohydrat,0%20g|Protein,0%20g|Fiber,0%20g|Salt,0%20g[/vc_table][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][/vc_column][/vc_row]